Nga DVP, ne bashkepunim me FNSh, ushtrine vijon ouna nepermjet 14 pikave ne te gjitha bashkite per zbatimin e rregullit te ndalim qarkullimit ne te gjuthe territorin e Qarku. Komisariati Policise Shkoder jane njoftuar 7 shtetas per vetkarantinim, jane proceduar 2 shtetas per kundravajtje.

NjVKSh e bashkise Shkoder, jane marre 7 mostra, te cilat jane derguar ne IShP ne Tirane per te cilat presim pergjigje. Personat jane qytetar te Bashkise V.Dejes, Hot i Ri, Oblike, dhe qyteti Shkoder.

Ne bashkine Vau Dejes, deri sot jane 5 raste pozitiv covid-19. Jane shperndare rreth 79 pensione ne shtepi, dhe 13 pensionisteve u jane derguar ilace ne shtepi, jane kontaktuar rreth 29 persona per vetkarantinim, jane sanksionuar 4 banore per shkelje te orarit te qarkullimit, jane dezinfektuar nga MZSh dhe drejtorite e tjera objektet si qendra e fshatit Barbullush, QSH, Qendra e te moshuarve, Komisariati Policise ne Bushat,

Ne bashkine M.Madhe, nuk ka asnje rast covid -19, numeri tamponeve te derguar ne ISHP, eshte 2. Jane shperndare ne total rreth 333 pensione ne shtepi, ne piken e kalimit H.Hotit kane
hyre rreth 161,
udhetare te cilet u jane neshtruar kontrollit te rregullave .

Ne Bashkine Puke. Kemi 3 raste me covid -19. Jane shperndare rreth 513 pensione ne shtepi, rreth 70 pako ushqimore per familjet ne nevoje ku 60 prej tyre per pensioniste te vetmuar, dhe 27 pensioniste jane asistuar me ilace prane shtepive te tyre.

Nga ISShSh, jane kontrolluar, inspektuar rretn 106 subjekte, si hotele, farmaci, Markete, Furra Buke, Pika Pagesash, ne te cilat eshte konstatuar se zbatohen rregullat e sigurise, ndersa jane konstatuar te mbyllura rreth 85 subjekte si bar- kafe, klinika dentare, shkolla, parukeri, dyqane rrobash, dyqane materiale ndertimi.

Vazhdon monitorimi i situates dhe kordinimi i institucioneve nga KMC.