Pas muzikës në kor “flash mob”, italianët kanë ndërmarrë një tjetër iniciativë aty ku janë nga shtëpitë e tyre.

Nga dritaret dhe ballkonet vijnë duartrokitjet, në orën 12:00 të ditës së sotme, qindra mijëra italianë, nga Milano në Bari kanë duartrokitur mjekët, infermierët dhe të gjithë ata që janë në frontin e parë në luftën kundër koronavirusit. Flash mob u shoqërua më tam-tam në rrjetet sociale në të gjithë Italinë.