Një shpresë opozitare nga kështjella e Surrelit

Editorial nga Dosja.al Ishte për gratë seanca e parë e Kongresit të Partisë Socialiste. Gratë u çuan të sulmonin të gjitha gratë që nuk ishin socialiste. Vetëm një grua doli nga hiçi të kritikonte një burrë, Linda Rama.

Nuk e di kujt i vajti mendja të më thërriste, e nisi bashkëshortja e kryetarit të PS. Në fakt askush nuk e tha kujt i vajti mendja? Si është bërë propozimi? Në cilën strukturë u hodh ideja dhe ku u miratua? A e vendosi kryesia, forumi i Grave, Taulanti Gramozi, apo Edi Rama?

Nga ato që tha Linda dhe më pas vetë Edi Rama, me siguri që vetëm kryetari i PS nuk e ka thirrur, madje ai ndoshta nuk e dinte fare. Se po ta dinte që opozitarja më e madhe e tij do të vinte në Kongres, me siguri do kishte marrë masat.

Ashtu siç i mori me Blushin, kundërshtarin që kërkoi vetëm të zbatohej statuti, ashtu siç i mori me radhë më parë me Petro Koçin, Kastriot Islamin, Marko Bellon etj. derisa i detyroi të largoheshin nga partia.

Ashtu siç di ai të sillet me kundërshtarët. Jo këtë herë. Me siguri nuk e dinte, se opozitarja më e madhe e tij, ajo që ia mbledh në Surrel, që e lë pa fjalë, do të fliste në Kongres dhe do ia mbyllte gojën.

E vetmja gjë që bëri njësoj si me oponentët e tjerë, ishte që nuk iu përgjigj asnjë kritike të saj, por përkundër sjelljes me ta, e përshkroi Lindën si shpëtimin tonë.

Po të mos ishte Linda, me këtë opozitë do më dukej vetja njeriu më i madh në botë, shpjegoi Rama fjalinë nuk keni parë gjë akoma.

Me fjalë të varfra, deliri i pafre i liderit global, pushteti i pakufishëm i aspirantit për diktator, arroganca e pafshehur e qeveritarit antipopullor, babëzia e pafund e ortakut të oligarkëve dhe flirtimi i përjetshëm me krimin, pa Lindën do të ishin tashmë jo vetëm pjesë e Kushtetutës sonë, por edhe rregullore e OSBEsë, ku lideri qeveris parttime.

Nuk mbarojnë këtu meritat e Lindës. Sic e tha bashkëshorti i saj, fjala që mbajti në Kongres, ishte jo më pak se programi i Partisë Socialiste për gruan, familjen dhe arsimin. Për këtë arsye ai vetë nuk e pa të arsyeshme të mbante fjalim programor, por të tregonte se si gallata në vilën e patundur nga tërmeti, shpëton vendin nga dalldisja e plotë e Kryeministrit. Jo vetëm Linda, por edhe Zaho i vogël ndikon për këtë, duke mos ia hequr fjalën mamit në favor të babit.

Kjo e bëka Zahon të ngjajë me Gramozin, sipas kryetarit të maxhorancës. Nuk ishte e nevojshme të shtonte se nuk do ta bëjë kryetar Parlamenti. Ai ende nuk e ka mbushur moshën.

Kjo nuk do të thotë se dy të rriturit, që të dy opozitarë si mami, nuk mund të kërcënojnë pozicionin e Gramozit, ose, nëse ai vazhdon të jetë shoku më i ngushtë i Ramës, zënë vendin e Rudinës ose Nimetit që nuk po shkëlqejnë me opozitën parlamentare, as kur marrin leje për të sharë apo akuzuar.

Duke dalë nga Surreli dhe duke hyrë në Pallatin e Kongreseve, situata nuk duket aq keq. Fytyrat e servilëve që shikonin me merak Edi Ramën, kur gruaja po ia mblidhte dhe pastaj qeshën të lehtësuar kur e kuptuan se kjo ishte një shaka për shqiptarët, nuk kanë asnjë vlerë për vendimmarjen.

Ato janë aty si aktorë të rrugës që i kanë futur për një copë bukë në një film, pa e ditur skenarin, të papërgatitur për mizanskenat e forta, që vetëm Edi Rama di ti ndërtojë.

Vendimet merren në vilën antisizmike të Surrelit, aty ku njerëz të një familjeje, sipas rrëfimit të Kryeministrit, vendosin fatet e Shqipërisë. Njësoj si atëherë kur një familje në bllok e bënte këtë, me të njëjtin përkushtim. Ah po, ka një ndryshim, në familjen e re, nuk ka homogjenizëm kur bëhet fjalë për mbiemrat. Një prej tyre ngjan me atë të liderit të opozitës.

16 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

  3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

  4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

  5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life websites and blogs

  6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life articles and blogs

  7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

  8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

  9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.