Hapet “çanta e zezë” e Spartak Brahos, bën dekIaratën ‘TRONDlTËSE’ për Sali Berishën

Spartak Braho publikon raportin e operativit të Sigurimit, Ali Anadolli: “Ky është personi që e ka rekrutuar Berishën në 1967.

Lidhja me UDB nëpërmjet vjehrrit Rexhepit. UDB dhe shërbimi francez e ndihmuan për të marrë pushtetin” .

Akuza e rë;ndë e deputetit, ish-kryetar i Komisionit të Sigurisë Kombëtare për ish-Kryeministrin dhe ish-Presidentin e Shqipërisë: “Mbaj përgjegjësi të plotë për këto që po deklaroj sot në DITA, ftoj Berishën t’i përgënjeshtrojë.

Disponoj dëshmitë me shkrim të ish-operativit. Jam në dijeni të deklasifikimit të disa dokumenteve të UDB, të cilat vërtetohen nga ish-kundërzbulimi shqiptar”…

– Zoti Braho, në një intervistë të mëparshme ju thatë se Sali Berisha ka qenë rekrutuar nga shërbimet e huaja sekrete dhe vazhdon të jetë në shërbim. Kjo është një ak;uzë shumë e rëndë për një politikan shqiptar, për më tepër, ish President dhe ish-Kryeministër i vendit.

– I justifikoj të gjithë ata që duan të dinë më shumë. Unë kam patur rastin të njoh nga afër një pjesë të njerëzve dhe dokumentacionit që lidhej me këtë dhe kam premtuar se do t’i sjell këto fakte. Por po ju them se nuk kemi të bëjmë me një agjent të thjeshtë. Sali Berisha ka qenë një agjent kalibri, një superagjent pak a shumë, i ngjashëm me Kim Filbin, apo me Esat Toptanin. Një agjent i shumëfishtë. Spiunët kanë një huq, që, pasi firmosin njëherë diku, nuk dinë të tërhiqen, por zhy;ten thellë e më thellë.

-Zoti Braho, po flasim për një personalitet të shquar politik me ndikim të ndjeshëm edhe sot. Le të flasim me fakte…

– Është në etikën tuaj si gazetar ta konsideroni zotin Sali si “një personalitet të shquar politik”. Unë nuk jam i një mendjeje me ty, i nderuar Xhevdet. Pavarësisht ndikimit të tij, mua nuk më rezulton si i tillë. Ai është një ku.rban i shërbimeve të fshehta antishqiptare të cilave vazhdon t’u shërbejë edhe sot. Sali Berisha është një agjent i vërtetuar i UDB -së, së bashku me disa bashkëpunëtorë të tij.

– Mund ta faktoni?

– Padyshim. Sali Ram Berisha fillimisht është rekrutuar nga Sigurimi Shqiptar dhe ka përzgjedhur pseudonimin “PeniciIina”. Unë disponoj dëshmitë me shkrim të ish-operativit të Sigurimit të Shtëtit, Ali Anadollit, i cili e ka rekrutuar Saliun si agjent në vitin 1967. Ka rëndësi të theksohet viti, pasi në vitin 1968 Saliu është pranuar anëtar i PPSH-së për devotshmërinë e lartë që ka treguar. Në raportin e tij operativi i Sigurimit të Shtetit, shkodrani Ali Anadolli, i cili e ka rekrutuar Saliun fillimisht shkruan se në vitin 1962, Sali Berisha erdhi në Universitetin e Tiranës, në Fakultetin e Mjeksisë.

Pasi mbaroi studimet u mbajt në spitaIin e Tiranës si mjek kardioIog dhe më vonë si kardiokirurg. Në këtë kohë ai përgatiti dokumentet për t’u futur në Parti. Një vëlla i tij, me emrin Selim, kishte mik kryetarin e Degës së Punëve të Brendshme të Tropojës, Idriz Shehun. Ai i kërkoi Idrizit ta ndihmonte të vëllanë për t’u pranuar në Parti. Idrizi i përgjigjet se në kushtet e Sali Berishës (me probIeme në biografinë e familjes), për t’u pranuar në Parti, duhej që edhe ai ta ndihmonte shtetin me shërbime të veçanta, prandaj ai duhej takuar dhe t’i merrej mendimi nëse ishte dakord kështu.

Pas takimit me Saliun në Tiranë dhe pasi mori miratimin e tij, i vëllai (i cili sot nuk jeton, pasi ka vd.ekur nga zemra, dhe që ishte i vetmi person pozitiv në fisin e tyre) u kthye në Tropojë. Pas disa kohesh, bashkë me kryetarin e Degës, u nisën me makinën e tij për në Tiranë dhe u takuan me persona të Ministrisë së Punëve të Brendshme, të cilët e tërhoqën Saliun në bashkëpunim, me pseudonimin “PeniciIina”. Pas kësaj, iu miratua edhe kërkesa për të hyrë në Parti. Sali Berisha u studiua mire nga sigurimi i shtetit dhe pranimi per rekrutimin e tij lidhej me ambicien e tij te madhe për karrierë.

Në atë kohë ishte rregull që dosja e kuadrit që bashkëpunonte me Sigurimin e Shtetit nuk ruhej në Komitetin Ek.zekutiv të Rrethit por nga Drejtori në Drejtorinë e Punëve të Brendshme në Ministri. Kur erdhi në pushtet, jo më kot, Sali Berisha e futi në burg ish Drejtorin në Ministri, Zef Loka, një burrë i ndershëm që e kishte ndihmuar shumë Sali Berishën në zgjidhjen e çdo problemi familjar.

– Sa të vërteta janë gjithë këto që thotë ky operativ i ish-Sigurimit të Shtetit? Dhe si keni arritur në përfundimin që është rekrutuar nga UDB apo shërbime të tjera?

-Ky operativ flet me data dhe fakte konkrete. Na paraqet një raport me shkrim normal për punën e tij. I takon Sali Berishës t’i përgënjeshtrojë po qese ka fakte që t’i mohojë këto. Por unë jam i bindur që ai nuk do ta bëjë këtë.

Le t’i rikthehemi historisë. Gjatë kësaj kohe (para viteve ’90 pra ), Sali Berisha zbatonte me përpikmëri mësimet e PPSH, deri sa u bë sekretar i organizatës së PPSH të spitaIit. Në këtë kohë filluan t’i shfaqen siptomat e një sëm;undjeje ps;ikike. Për shkak të kësaj sëm;undjeje ai është dërguar nga Partia për mjekim në Austri. Sëm;undja mbikëqyrej dhe kur;ohej nga kolegu i tij ps;ikiatër Ylvi Vehbiu.

Në kohën kur Partia merrte nisma për të ndihmuar zonat veriore me mjekë, në një mbledhje të zhvilluar me kolektivin e spitaIit, Sekretari i Partisë, Ilir Gjylbegu, kërkoi që kandidatura e Ylviut të mos përfshihej në transferim. Kur u kërkuan sqarime për shkakun e këtij rekomandimi, Iliri shpjegoi se Ylviu duhej të qëndronte pasi nuk kishte se kush të mbikëqyrte Sali Berishën në sëm;undjen e tij. Ky “sqarim”, i kushtoi shumë pas 25 vjetësh Gjylbegut, kur Sali Berisha u bë kryetar i PD dhe President i vendit. Presidenti e largoi Gjylbegun nga profesioni për 3 vjet dhe u desh ndërhyrja e miqve që ky mjek, specialisti më i mirë në Shqipëri për profesionin e tij, të rikthehej në punë.

Ylvi Vehbiu, me ardhjen e Berishës në pushtet, u largua pa u ndjerë për në SHBA pasi, siç u tha disa shokëve, duke e ditur sëm;undjen e Sali Berishës, do të bëhej kur.bani i tij i parë. “Mj;erë Shqipëria!” u shpreh Ylviu. Sali Berisha bëri çmos për ta gjetur.

Për pjesën e dytë të pyetjes suaj, Sali Ram Berisha martohet me Liri Rexhep Ramën. Rexhepin, mbas çlirimit të vendit, bashkë me disa studentë të tjerë i dërguan për studime në Jugosllavi, në Institutin e Fizkulturës. Kur u prishën marrëdhëniet me ish Jugosllavinë, të gjithë studentët u kthyen menjëherë në Shqipëri, ndërsa Rexhepi është kthyer pas disa vjetësh.

Në Jugosllavi, vjehrri i Sali Berishës, Rexhepi, u tërhoq në bashkëpunim nga UDB-ja. Për këtë ndikoi fakti se motra e Milicës (e shoqja e Rexhepit, tezja e Lirisë dhe vjehrra e ardhshme e Saliut ), ka qenë gjatë Iuftës oficere e OZNA-s (paraardhësja e UDB-së) dhe pas çlirimit të Jugosllavisë, kolonele e UDB-së, mbështetëse e Rankoviçit dhe e oper;acioneve të tij për shf.arosjen e shqiptarëve. Djali i saj (djali i tezes së Lirisë), gjatë Iuftës në Bosnje, ishte këshilltar ekonomik i Millosheviçit.

– Zoti Braho, gjatë bisedës sonë përpara intervistës, e krahasuat Berishën me Esat Pashën. M’u duk i ekzagjeruar krahasimi…

– Dosja e Saliut për veprat etij ant;ishqiptare është shumë më e zezë se sa ajo e Esatit. Mua më duket sikur Esatin po e bëj më të zi se ç’është duke e krahasuar me Saliun. Esati nuk pati kohë t’i realizonte planet e tij, sepse e vrau Avni Rustemi në Paris. Ndërsa ky Esati modern me emrin Sali erdhi në pushtet, në majat më të larta dhe për tridhjetë vjet me radhë nuk ka të ndalur…

Me mbështetjen e UDB?

Natyrisht. Edhe me mbështetje te shërbimeve të tjera agjenturore, ku dallon ai francez…

March 1991, Tirane, Albania — Democratic Party Leader Sali Berisha in His Office — Image by © John Demos/Apeiron/Sygma/Corbis

– Këto a;kuza i janë përmendur pjesë-pjesë zotit Berisha, por ai nuk ka reaguar asnjëherë…

-Heshtja e tij tregon që ai nuk është në gjendje t’i kundërshtojë këto. Do të dalin një ditë dokumentet autentike të bashkëpunimit me agjenturat e huaja si një superagjent. Por, shikoni aktet antik;ombëtare të këtij njeriu. Lexoni librin “Çështja shqiptare – riformësimi i Ballkanit” të autorëve anglezë James Pettifer dhe Miranda Vickers.

Ata thonë se gjatë kohës së studimeve në Francë, (vitet 70), Sali Berisha ka dekonspiruar te shërbimi fshehtë francez rrjetin e agjentëve shqiptarë të zbulimit, emrat e të cilëve i janë përcjellë me siguri UDB-së. Por akti më i poshtër i këtij njeriu ndodhi kur Berisha mori pushtetin dhe sabotoi l*ftën e UÇK-së. Shikoni se çfarë shkruajnë autorët anglezë në faqet 156-157 të këtij libri:

“Hapat e parë në këtë drejtim u hodhën në vitin 1991 kur një grup prej 54 kosovarësh filluan përgatitjen ushtarake në akademinë e Tiranës. Sapo kryeqytetet perëndimore morën njoftim për këto zhvillime, qeveria e Partisë Demokratike u vu nën një pr.esion të madh, sidomos nga qeveria angleze, për t’i mbyllur këto kampe përgatitjeje dhe për të arr.estuar personelin më të rëndësishëm. Mund të pohohet se qeveria e Partisë Demokratike e tra.dhtoi kombin duke iu nënshtruar këtyre presioneve dhe duke vepruar kundër UÇK-së së sapolindur.

Qeveria e Partisë Demokratike nuk i respektoi të drejtat njerëzore të veprimtarëve kosovarë kur ajo ishte në pushtet. Themeluesi i UÇK-së, Adem Jashari, i cili do të martirizohej në mars të 1998-ës në Prekaz të Drenicës (në Kosovën qendrore), ndërsa krejt familja e tij do të shndërrohej në një legjendë që në ditët e para të l*ftës së Kosovës, ishte arr*stuar dhe b*rgosur në Tiranë në vitin 1993. Zëdhënësi politik i UÇK-së Hashim Thaçi u bu.rgos më 1996 dhe më vonë i shpëtoi për fije vd*kjes kur shoku i tij i dhomës, gazetari Hysni Vulaj u v.ra nga një grup kr*minelësh me pagesë. Zahir Pajaziti, komandanti karizmatik i grupit të Llapit, i cili u v.ra nga policia serbe më 1997, ishte a.rrestuar nga qeveria e Berishës më 1995.” Jasharët dhe Hashim Thaçi i dinë mirë këto veprime ndaj tyre.”

Pikërisht në këtë kohë qeveria e Berishës th.yente embargon e OKB ndaj ish Jugosllavisë dhe furnizonte me naftë makinerinë e l*ftës të Millosheviçit. Sali Berisha ngriti edhe shoqërinë “Shqiponja” pranë PD, të cilën e administronte Tritan Shehu. Më vonë ishte Sali Berisha që i bënte thirrje delegacionit kosovar në Rambuje që të mos e firmoste marrëveshjen që çoi në çlirimin e Kosovës.

Jam ne dijeni të deklasifikimit të mjaft dokumenteve të UDB të cilat do të na njohin me fakte të tjera. Duhet patur parasysh edhe se dokumentacioni agjenturor i Sali Berishës që arshivohej në SHIK, me urdhër te Gazidedes u as.gjësua, po njerëzit që janë marrë me kundërzbulimin janë akoma gjallë dhe disponojnë dokumente autentike.

574 Comments

 1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life authors and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life websites and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl articles and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl websites and blogs

 12. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

 13. Greetings! I know this is kind of off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this site?

  I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of
  a good platform.

 14. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.

  I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead
  of that, this is magnificent blog. A great read.
  I’ll definitely be back.

 15. Hey I am so happy I found your blog, I really found you
  by accident, while I was researching on Yahoo for something else, Regardless I am
  here now and would just like to say many thanks for a incredible post
  and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I
  don’t have time to browse it all at the moment but I
  have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read a lot more, Please do keep
  up the fantastic jo.

 16. We wish to thank you again for the wonderful ideas you gave
  Janet when preparing her own post-graduate research and also, most importantly, pertaining to providing all
  the ideas in one blog post. If we had known of your web page a year ago, we might have been kept from
  the useless measures we were taking. Thank you very much.

  My page: http://librarius.main.jp/

 17. I’m honored to obtain a call coming from a friend as he
  identified the important suggestions shared on your own site.

  Looking at your blog post is a real excellent experience. Thank you for taking into account readers much like me,
  and I desire for you the best of achievements
  like a professional in this field.

  Feel free to visit my web-site New Flow XL

 18. With havin so much content and articles do you ever run into any problems
  of plagorism or copyright violation? My site
  has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you
  know any techniques to help prevent content from being stolen? I’d
  genuinely appreciate it.

  My page; Bell

 19. Pretty great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say
  that I’ve truly loved browsing your weblog posts. In any case I will be subscribing on your rss feed and I am hoping you
  write again soon!

  My web site – Muama Ryoko

 20. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you,
  However I am experiencing problems with your RSS. I don’t understand the reason why I cannot join it.
  Is there anyone else getting the same RSS problems? Anyone who knows the
  solution can you kindly respond? Thanks!!

  my web page; download 918kiss plus (mega888sg.com)

 21. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored subject matter
  stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be
  delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

  Feel free to surf to my website; xe88 promotion

 22. Do you mind if I quote a couple of your articles
  as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the exact same area of interest as yours and my users would really benefit from a lot of the information you present here.
  Please let me know if this ok with you. Thank you!

  Feel free to visit my website – Calm CBD Gummies Review

 23. It is appropriate time to make some plans for the longer term and it is time
  to be happy. I’ve learn this post and if I may
  I wish to recommend you few attention-grabbing issues or tips.
  Perhaps you can write subsequent articles regarding this article.
  I wish to learn more things about it!

  my homepage – Lorenza

 24. Hmm is anyone else having problems with the images on this
  blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if
  it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 25. It’s genuinely very difficult in this busy life to listen news on TV, therefore I only use world wide web for that
  purpose, and take the most recent news.

 26. I’d been honored to obtain a call from a friend immediately he identified the important tips shared in your site.
  Studying your blog publication is a real wonderful experience.
  Thanks again for thinking of readers much like me,
  and I would like for you the best of success being a
  professional in this area.

  Look at my web blog … 3DS Male Enhancement

 27. Can I just say what a comfort to discover someone that genuinely knows what they are talking about over the internet.
  You actually understand how to bring a problem to light
  and make it important. A lot more people really
  need to look at this and understand this side of the
  story. I was surprised you are not more popular because you definitely possess the gift.

  Also visit my web site: EcoHack Review

 28. Good day very cool website!! Guy .. Excellent .. Wonderful ..
  I will bookmark your blog and take the feeds additionally?I’m satisfied to seek out a lot of helpful info here within the submit, we’d like work out extra techniques on this regard, thank you for sharing.

  My webpage; Vinyasa Cream Review

 29. Wow that was unusual. I just wrote an incredibly
  long comment but after I clicked submit my comment didn’t
  appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say wonderful
  blog!

  Also visit my web-site: Santo

 30. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one
  and i was just curious if you get a lot of spam comments?

  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me crazy
  so any support is very much appreciated.

  Feel free to visit my web blog :: http://mtasa-forum.com

 31. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the web the easiest thing to be aware
  of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the
  whole thing without having side effect , people
  could take a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

  Here is my site – http://www.fan.hi-ho.ne.jp

 32. Nice blog here! Also your site loads up fast! What web host are you using?
  Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

  Feel free to surf to my web page :: Stefan

 33. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog.

  You have some really good posts and I believe I would be a good asset.

  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love
  to write some content for your blog in exchange for a link
  back to mine. Please send me an email if interested. Thanks!

  Feel free to surf to my website :: Testo Bull Capsules

 34. Thanks for a marvelous posting! I really enjoyed reading it, you happen to be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will
  come back later on. I want to encourage you to ultimately continue your great work, have a nice afternoon!

  Here is my webpage Gregg

 35. Appreciating the dedication you put into your website and detailed information you present.
  It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed material.
  Excellent read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my
  Google account.

  Also visit my homepage :: Insights CBD Reviews

 36. Howdy! I understand this is sort of off-topic but I had to ask.

  Does building a well-established blog like yours require a large
  amount of work? I am completely new to running a blog however I do write
  in my diary daily. I’d like to start a blog so I can easily share my own experience and views online.
  Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new
  aspiring blog owners. Appreciate it!

  my web-site; CBD XLT Reviews

 37. Greetings! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting tired of WordPress because I’ve had
  issues with hackers and I’m looking at alternatives for another
  platform. I would be awesome if you could point me better sex in marriage the direction of a good platform.

 38. Fantastic beat ! I wish to apprentice even as you amend your web site,
  how can i subscribe for a weblog web site? The account aided me a acceptable
  deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided shiny transparent
  idea.

  Here is my webpage … weight loss

 39. Great – I should certainly pronounce, impressed with your website.
  I had no trouble navigating through all the tabs
  and related information ended up being truly easy to do
  to access. I recently found what I hoped for before you know it at all.
  Reasonably unusual. Is likely to appreciate it
  for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client
  to communicate. Nice task.

  my web blog: http://www.a913.vip

 40. You are so interesting! I don’t believe I’ve truly read through a single
  thing like that before. So wonderful to find somebody with genuine thoughts
  on this issue. Really.. thanks for starting this
  up. This site is something that is needed on the web, someone
  with a bit of originality!

  Here is my homepage: increase male sex drive

 41. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to
  be really something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and very broad for me. I’m looking forward for
  your next post, I will try to get the hang of it!

  Here is my web-site; boost male libido

 42. I just went on Blogspot and made a blog, I want to make it for invited members only. I’ve seen blogs like that, but I don’t know how to do it myself. I already made it so that my blog isn’t visible from my profile, but I don’t know what to do next..

 43. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m inspired!

  Extremely useful information particularly the final section 🙂 I take care of such information much.
  I was looking for this particular info for a very lengthy time.
  Thank you and best of luck.

  Look at my site: vaginal orgasm

 44. Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish
  only about gossips and web and this is really annoying.
  A good web site with interesting content, this is what I need.
  Thank you for keeping this website, I will be visiting it.
  Do you do newsletters? Cant find it.

  Here is my page – Karolin

 45. Wow, marvelous blog structure! How lengthy have
  you been running a blog for? you make blogging look easy.
  The overall look of your web site is great, as smartly as the content material![X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]I just could not go away your site prior to suggesting that
  I really enjoyed the standard info a person provide on your guests?
  Is gonna be again steadily to check up on new posts.

  Check out my website … prevent aging

 46. Great job site admin! You have made it look so easy talking about Data Mining, providing your readers some vital information. I would love to see more helpful articles like this, so please keep posting! I also have great posts about the subject, check out my weblog at xrank.cyou

 47. Definitive journal of drugs and therapeutics. Commonly Used Drugs Charts.
  [url=https://viagrapillsild.com/#]viagra gold 800mg reviews[/url]
  Some trends of drugs. Definitive journal of drugs and therapeutics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.