Drejtoresha e ISHP qetëson shqiptarët: Nuk jemi të rrezikuar, vdekshmëria 3%


Drejtoresha e Institutit të Shëndetit Publik, Silva Bino, në një deklaratë për mediat ka bërë me dije të dhënat e fundit për koronavisurin. Sipas saj koronaviruset nuk janë shumë të rrezikshëm, pasi shpesh njerëzit preken nga këto viruse, por epidemia që ka rënë në Kinë është e re dhe nuk njihej më parë.

“Koronaviruset nuk janë aq për t’u trembur, ne shpesh prekemi nga koronavuriset pasi është një familje e madhe e tyre. Ato zakonisht janë tek kafshët, por kalojnë dhe tek njerëzit. Këto viruse janë shumë të përhapur, në varësi të llojit të tyre dhe nuk janë të gjithë vdekjeprurës”, u shpreh Bino.

Më tej drejtoresha e ISHP, ka bërë me dije se po punohet për prodhimin e medikamenteve për të luftuar këtë virus, përhapja është ndërkombëtare dhe tha se rrezikshmëria për vdekjen është vetëm 3%, duke u referuar nga të dhënat e deritanishme.

“Aktualisht ne nuk e dimë se cila kafshë e egër ka qenë ajo që ka transmetuar virusin, por hetimet po vijojnë. Në Kinë dhe në të gjithë botën jemi në sezonin e gripin, dhe të gjitha këto dhëna që janë zbuluar nga shkenctarët kinezë janë në publike dhe përdoren për medikamentet përkatëse. Nga të dhënat paraprake mësohet se është i ngjashëm me sarsin, por ende nuk mund të themi që janë të njëjtë. Kemi një përhapje brenda Kinës, në Japoni, Azi. Vdekshmëria e të prekurve nga ky virus është vetëm 3%. Në lidhje me transmetueshmërinë e virusit, kalon nga njeriu tek njeriu dhe nuk dihet në çfarë shkalle transmetohet”, u shpreh më tej Silva Bino.

6 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

  2. Thanks for your advice on this blog. One thing I would wish to say is that purchasing gadgets items in the Internet is nothing new. In fact, in the past decades alone, the marketplace for online electronic devices has grown substantially. Today, you can get practically virtually any electronic gizmo and product on the Internet, which include cameras along with camcorders to computer spare parts and gambling consoles.

  3. Thanks for your posting on this weblog. From my own personal experience, there are times when softening way up a photograph may well provide the professional photographer with an amount of an imaginative flare. Often however, this soft clouds isn’t precisely what you had as the primary goal and can quite often spoil a normally good photograph, especially if you consider enlarging the item.

Leave a Reply

Your email address will not be published.