KE sërish kundër qeverisë për paketën anti shpifje Reflektoni dhe bëni ndryshimet sipas rekomandimeve

Zëdhënësja e Komisionerit të Zgjerimit në Komisionin Evropian, Ana Pisonero ka reaguar sot, pak ditë pas kthimit të paketën anti-shpifje nga Presidenti për rishqyrtim në kuvend. Në një dekalratë Pisonero i bën thirrje Parlamentit dhe qeverisë shqiptare që të reflektojë dhe të zbatojnë rekomandimet që janë dhënë nga Presididenti dhe Këshilli i Evropës për ligjin kundër medias

Ju e dini shumë mirë se BE ka mbështetur rekomandimet nga Këshilli i Evropës për rastin e ligjit për median në Shqipëri. Ne pranojmë se shqetësimet dhe rekomandimet janë ende të vlefshme dhe për ne ato duhet të ndreqen. Dhe ne e shohim si një mundësi për të reflektuar ndryshimet faktin që Presidenti i Shqipërisë ia ktheu ligjin Parlamentit. Dhe kjo është diçka për të cilën ne ende kemi shpresë se ata do ta bëjnë zëdhënësja e Komisionit Evropian.

Më tej ajo rendit dhe pikat ku nevojiten ndryshime në ligj, që nga promovimi i vetërregullimit, deri tek transparenca e pronësisë së medies në vend. Ne mbështesim disa rekomandime të bëra nga Këshilli i Evropës, dhe jo vetëm promovimin e vetërregullimit.

Ne mbështesim gjithashtu edhe garantimin e një rishikimi të pavarur gjyqësor të ankesave ndaj mediave dhe ne shpresojmë gjithashtu në përforcimin e transparencës së pronësisë së medias në vend. Pra, në përgjithësi të gjitha rekomandimet që janë bërë nga Këshilli i Evropës ne i mbështesim dhe ato janë gjerësisht në përputhje me çfarë ne presim që një vend aspirant për në BE të ndjekë, shton më tej Pisonero

4 Comments

  1. Thanks for the strategies presented. One thing I should also believe is the fact credit cards presenting a 0 apr often entice consumers in with zero monthly interest, instant authorization and easy on the net balance transfers, nevertheless beware of the number one factor that will certainly void your current 0 easy street annual percentage rate and throw anybody out into the bad house rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.