100 vjetori i Kongresit historik të Lushnjes (21-31 janar 1920 – 21 janar 2020) është kujtuar me disa aktivitete në Lushnje, por dhe në Tiranë.

Në ceremoninë festive në qytetin e Lushnjes, në shtëpine -muze ku është mbajtur kongresi historik i Lushnjës, ishte i pranishëm edhe Princ Leka së bashku me bashkëshorten e tij Elia Zaharia.

Por gjatë ceremonisë Princ Leka është parë i fashuar në dorën e djathtë, megjithëse ende nuk dihet se çfarë i ka ndodhur trashëgimtarit të Mbretërisë.