Na Ishte Dikur sjell një fotoalbum me ngjarje dhe momente në objektivin e paraviteve 90, e kemi thënë dhe e themi, nuk kemi ndonjë nostalgji për sistemin por disa nga momentet që vërtet duhet ti kujtojmë edhe sot./Naishtedikur.info

Tirane 1961, gjate punes vullnetare per ndertimin e liqenit artificial.

(Foto e sjelle nga zj Lejla Basha)

Kur hapeshin rrugë të reja dhe të gjithë punonin

Vullnetarёt. Djathtas baba i Shkurte Pal Vates. Viti 1968. Shkurte Pal Vata ka qenё njё aksioniste qё vd, iq nё moshёn 14 vjeçare gjatё punimeve pёr hеkurudhёn Rrogozhinё — Fier.

na ishte dikur… bujqësia

Hotoloshtit, vullnetarët në hekurudhën Librazhd-Prrenjas, 1973

Maliq 1954, Fabrika e sheqerit. Marre nga Vinceś Mudroū

Baza prodhuese ne politeknikumin 7 Nendori Tirane, 1972

Uzina plehrave azotike Fier 1975

Kombinati tekstileve, Tirane 1979.

Duke shkuar ne aksion ne hekurudhe,
Sipas z Sokol Nosi jane nxenesit e gjimnazit Petro Nini Luarasi te Tiranes ne fund te viteve 60
Foto: Kozma Borova

Autokolone me SKODA ngarkuar me bageti. “Ndihme per Shqiperine e veriut nga kooperativat e jugut”-thoshte komenti. Ndoshta pas termetit te 1979, foto nuk kishte vit.

Foto & Info: Kozma Borova

Uzina telave Shkodër, vitet 80.

Foto: Kozma Borova

Në Shkoder dikur…

Rinia e punës, jo e kafeneve…

Ky material u përgatit nga E. Troplini për faqen Naishtedikur.info, materiali mund të meret dhe publikohet diku tjetër duke përmendur burimin. Faleminderit/Naishtedikur.info