Drejtori i Spitalit të Shkodrës Ardian Dajti ka treguar gjendjen e 5-vjeçarit i cili ra nga makina një ditë më parë teksa babai i tij vazhdoj ecjen pa e kuptuar çfarë kishte ndodhur. Dajti tha se 5-vjeçari tashmë është në gjendje më të mirë shëndetësore, ndonëse nuk e kaluar ende plotësisht rrezikun për jetën.

Sot e kam parë personalisht dhe është më i qetë. Nuk mund të them se është jashtë rrezikut se është shpejt, por duket më i qetë, reagon dhe përgjigjet. Si mjek jam i kënaqur me gjendjen e tij tha Dajti.

5-vjeçari S.Kurtaj kishte hapur xhamin e dritares së pasme, duke rënë në rrugë pranë vendit të quajtur Ura e Bardhajve. Ndërkohë babai i 5-vjeçarit, Hilmi Kurtaj nuk e ka vënë re djalin e tij që kishte rënë nga makina dhe ka vijuar udhëtimin me 3 fëmijët e tjerë që ishin në makinë. Qe një shofer i rastit me një automjet tip Benz i cili gjeti 5-vjeçarin në gjendje kritike për jetën në mes të rrugës,duke e marrë dhe transportuar në urgjencën e spitalit të Shkodrës, ku ndodhet nën kujdesin e mjekëve.