Aty mund te kuptojme thashethemet, intrigat dhe kompllotet qe i benin njeritjetrit udheheqesit komuniste.Aty shohim tmeret dhe torturat qe egzistonin ne burgjet politike, se cfaresitemi i padrejte ish sistemi i drejtesise dhe ai i vuajtjeve te denimit.

Kjome gojen e ish Prokurorit te Pergjithshem, e atij qe filloi denimet dhepushkatimet e panumurta.Zona operative Vlore-Gjirokaster eshte zemra e vertete e komunizmit Shqiptar.Mjafton te permendim, se vetem nga nje fshat, Tragjasi, kane dale dhjetegjenerale.Ne Korce, qe ish qyteti me borgjezi dhe proletare, u thuren enderrat e parakomuniste, porHoxha pushkatoi Zoi Fundon dhe Anastas Lulon, se bashku me K.Xoxen me vone.

Po ashtu zhduku edhe grupet Shkodrane.