Ne kulmin e debateve per pakten antishpifje e cila tashme do ti kaloje per miratim parlamentit, reagimet pervec mediave dhe organizatave te gazetareve kane prekur edhe komunitetet fetare.

Imami i njohur ne Shkoder Haxhi Fejzi Zaganjori ne nje reagim ne rrjetet sociale ka reaguar ndaj ketij ligji i cili pritet miratohet ne kuvend.

Liria e shtypit duhet te jete bekim dhe Jo shkaterrim.

Ne keto dite po’ flitet per ligje qe e pengojne dhe burgosin shty
pin dhe ato qe merren me te.Po e tham qe ne fillim ,kjo para situatave qe asht Shqypnija dhe populli ,qeveria e kryetari nxjerrin ligje,qe gazetaret ,intelektualet,populli te merren me shtypin dhe te harrojne problemet jetesore.

E ne i kemi qejf keto lojna dhe qeveria e njeh mire popullin ,keshtu nxjerr probleme per me u habite gazetaret qe te japin te vertete.O popull duhet me u binde cfare bahet ne kurriz tand.Liria e shtypit duhet te jete e be
kueme dhe jo te ofendohet e te ndalohet me ligj.Liria e shtypit asht sot kondradiktore mbasi nji pjese asht ne te verteten,e nji
pjese ne krah te pavertetes dhe keto kerkojne me ligj te ndalojne te verteten.

Une mendoj se ka njerz te ditun e te afte Jo vetem intelektuale por dhe klerik te ditun qe mund te japin mendime thelbesore per shtypin .Televizionet tona jane ba guzhineta ne te njejtet gazetare ,a thue se keto dine cdo gja.Gezetaret duhet te kene liri te plote per cka shkruajne.

1.Te jene plotesisht te pavarun dhe te mos u cenohet koncepti i lirise.
2.Per te mos krijue debate qe humbin kohen ,te mos shperdorohet liria.
3.Gazetaret te jene te drejte e te mos prorandojne asnji urdhen te qeverise e kryetarit qe kerkojne me vue ne rrezik lirine dhe burimin e saj qe asht i Madhi ZOT.
4.Gazetaret te shkruajne e te shkruajne por dhe te studiojne e pastaj te analizojne,te thone te vertetat e te mbulojne mashtri
Met
5.Te trajtojne probleme ekonomike,sociale,te mos sjellen mbas urrejtjes e percarjes dhe te bahen ligje.

Qeveri e kryetar e ke popullin ne hall ,njerzit jashte,nji tulle nuk ke vue ,mos u sjellni si neper estrada,por zgjidh problemet ,hapni rruge qeverise tranzitore ne baze te gjane dhe Jo me te pa dijshem.Mos e lodhni kete popull

Image may contain: Fejzi Zaganjori, sitting and indoor