Komisioni Parlamentar i Ligjeve ka miratuar në parim paketën ‘Antishpifje’ ndërsa ndryshime janë bërë vetëm në titullin e projektligjit nga mediat audiovizive por mediat në Shqipëri.

Kundër në këtë votim kanë votuar vetëm 2 deputetë të opozitës së re Andi Përmeti dhe Adriatik Alimadhi.

Sipas relatores Klotilda Bushka ndryshimet dhe detyrimet që do prekin median online nuk do prekin shtypin e shkruar se ka një ligj të veçantë për shtypin e shkruar.