Gazetari Spartak Koka ka deklaruar sot është është shkarkuar nga një punë pasi nuk ndiqte vijën editoriale. Sipas tij Rama mund të vendos censurë për të gjitha videot e ERTV dhe t’i bllokojë ato.

Po ashtu ai tha në ditët pas tërmetit një zv/drejtor Policie ndalonte gazetarët që të raprotonin, por përfaqësuesit e qeverisë filmonin dhe brenda perimetrit të sigurisë.

Jam hequr nga puna sepse nuk ndiqja vijën editoriale. ERTV po mban në pronësi kontektin video. Ramës mund t’i lindë dëshira që të heqë një fjalë nga deklaratat e tij në një media online e teë mos ketë të drejtë ta përdorë video më vonë.

Kjo është shumë e rëndësishme. Ne nuk kemi akses në kryeministri, ministri dhe institucione. Pas tërmetit një zv/drejtor policie ndalonte gazetarët përtej shiritit  të sigurisë ndërsa përfaqësues të qeverisë hynin dhe filmonin pa asnjë problem”, u shpreh Koka.

Gazetari Spartak Koka ka deklaruar sot është është shkarkuar nga një punë pasi nuk ndiqte vijën editoriale. Sipas tij Rama mund të vendos censurë për të gjitha videot e ERTV dhe t’i bllokojë ato.

Po ashtu ai tha në ditët pas tërmetit një zv/drejtor Policie ndalonte gazetarët që të raprotonin, por përfaqësuesit e qeverisë filmonin dhe brenda perimetrit të sigurisë.

Jam hequr nga puna sepse nuk ndiqja vijën editoriale. ERTV po mban në pronësi kontektin video. Ramës mund t’i lindë dëshira që të heqë një fjalë nga deklaratat e tij në një media online e teë mos ketë të drejtë ta përdorë video më vonë.

Kjo është shumë e rëndësishme. Ne nuk kemi akses në kryeministri, ministri dhe institucione. Pas tërmetit një zv/drejtor policie ndalonte gazetarët përtej shiritit  të sigurisë ndërsa përfaqësues të qeverisë hynin dhe filmonin pa asnjë problem”, u shpreh Koka.

Deklaratat janë bërë sot nga tryeza e organizuar nga opozita për të diskutuar për paketën anti-shpifje, e cila kundërhstohet prej tyre. Kjo pasi qeveria socialiste është investuar prej 2 vitesh në krijimin e një pakete të quajtur “Paketa Anti-shpifje”e cila do të kalojë në Kuvend në 19 dhjetor. Kjo paketë, e cila synon të vendosë rregulla në mediet online, është pritur negativisht nga gazetarët dhe organizatat që mbrojnë fjalën e lirë. Me këtë ligj, Shqipëria kthehet në vendin e vetëm në Evropë që gazetarët dhe mediat gjobiten me vendime administrative. Por përveç gjobave media online do të përballet dhe me mbyllje, ku parashikohet një gjë e tillë kur publikohet 5 “fake neës”, bllokohet për një vit.