Në korrik të këtij viti një ngjarje e rëndë tronditi opinionin publik në shqiptar dhe atë australian.

Një 49 vjeçar shqiptar, Petrit Lekaj, vrau vajzën e tij 20 vjeçare Sabrina Lekaj, se kjo e fundit kishte dalë të festonte me shoqërinë në një nga club-et e natës, në Adelaide të Australisë.

Pas seancave në Gjykatë, Lekaj pranoi krimin dhe autoritetet vendosën që ai t’i nënshtrohej një kontrolli psikiatrik.

Ndëkohë, vetëm 6 muaj pas ngjarjes së rëndë, gazetat australiane kanë nxjerrë në dritë detaje të reja mbi të shkuarën e shqiptarit.

Sipas ‘Adelaide Noë’, Lekaj është një person me një të shkuar të errët kriminale. Ai ishte dënuar për trafik heroine dy dekada më parë.