Gjon Junçaj prokurori shqiptaro amerikan ishte i pranishem ne perkujtimin e masakres se Hotit ku u vra dhe stergjyshi i tij.

100 vjet e pare dhjetra burra nga Hoti u ekzekutuan. Ato nuk ishin luftetar ishin veç djem nenash. 100 vjet nuk kishte as varreza as perkujtim. Nuk paten perqafimun e fundit me familjaret. Sot heshtja mbaron. Ato sot marrin nderimin dhe respektin e merituar.- tha Junçaj.

Sot kam sjell me vete nje koleg prokurori njohur ne amerike i cili ka ardhur per te respektuar por dhe ndihmuar shqiptaret.
Ne perfundim Gjon Junçaj percolli mesazhin e ngushellimit per banoret e prekur nga termeti
Masakra e Hotit eshte shenuar me 25 dhjetor 1019 kur forcat ushtarake serbo -malazeze hyn pabesisht ne familjet hotjane duke marre peng kryefamiljar hotjan dhe djem te ri te cilet u ekzekutuan ne gjytezen e Hotit me 26 dhjetor 1919.
Sot u vendos nje memorial ne nderim te viktimave te kesaj masakre te cilat u vrane 100 vite me pare pabesisht diten e krishtlindjeve