Inxhinierja e njohur, Luljeta Bozo, e cila ka tërhequr mjaft vëmendje këto ditë të tmerrshme për shqiptarët, që u përballën me tërmetin më të fortë të dekadave të fundit, atë të 26 nëntorit me magnitudë 6.4, flet sërish në ekranin e “News24”, duke u munduar të qetësojë qytetarët me sqarimet për këtë fenomen natyror.

Në një intervistë për gazetaren Rudina Xhunga, inxhinierja Luljeta Bozo iu tregon të gjithë qytetarëve zonat që duhet të zgjedhin për të qenë sa më të mbrojtur nga tërmeti, dhe që sipas saj, janë zonat e përbërë nga argjile të kuqe.

“Zonë e mirë e Tiranës, është gjithë ky trualli që fillon që nga Kinostudio, deri afër Pallatit me Shigjeta. Kjo zonë është e përbërë nga argjile të kuqe, të çimentuara, që janë shumë të forta. Dhe sa më i fortë të jetë trualli, aq më i sigurt është në rastin e lëkundjeve sizmike. Pse ndodhi gjithë ajo katastrofë në Kënetë? Sepse është Kënetë, i ka formacionet shumë të buta, ka shumë lëndë organike, deformohet shumë”, thekson Bozo.

Më tej, inxhinierja këshillon të gjithë qytetarët si të veprojnë në momentin kur bie tërmet, duke iu thënë që të mos tentojnë në mënyrë absolute të dalin jashtë.
“Me 21 shtator, në tërmetin e parë, të gjithë ata që u sëmurën e u plagosën, ishin nga evakuimi i çmendur. Të tërë vraponin për shkallë, u rrokullisën, thyen këmbë e duar, dhe përfunduan të gjithë nëpër spitale. Në momentin që bie tërmeti, mos lëviz nga vendi fare. Ke një tavolinë të fortë, futu poshtë tavolinës, ose nëse je i sigurt që dera sipër ka një tra futu aty. Më pas hidhi një sy shtëpisë, çfarë ka ndodhur. Ka plasur ndonjë gjë, është çarë ndonjë mure, po shikon që kolona është shkëputur nga trau, ik përjashta. Po si pe fle gjumë, unë ashtu bëra”, thotë inxhinierja.