Prokuroria e Përgjithshme në Greqi po heton skandalin që mbylli prokuroria e Tiranës.

Se shpejti do te kete nje reportazh se si kompania shqiptare e transportit ndërkombëtar udhëtarësh “Albania Interlines” qe fitoi tenderin e transportit Greqi-Shqipëri me vendim te gjykatës se Tiranës, kaloi ne duart e nje kompanie greke, që pas 15 vitesh pune i la një borxh Shqipërisë prej 200 milionë lekësh.

Por kompania shfrytëzoi per 15 vite emrin niptin e kompanise shqiptare dhe sot funksion me emer tjeter, edhe pse i ka lënë borxh Shqipërisë, por për prokurët tanë qe paguhen nga taksat e shqiptarve çështja mbyllet pa gje te keq thjesht me nje firmë.

Ky skandal është trajtuar ne Parlamentin grek, ndërsa sot po hetohet nga Preokuroria e Përgjithshme në Greqi, edhe pse ky skandal u mbyll nga prokuroria e Tiranës pa qenë prezence as edhe pronari shqiptar.

Më e keqja eshte se kjo prokurore nuk ka marre parasysh as vendimin e gjykates se Tiranes, por as edhe ka pare dokumentacionin e kompanise greke.
Skandali fillon nga Ministria e Transportit në Shqipëri, QKR dhe perfundon te Prokuroria e Tiranës…

Dosja.al