Në kulmin e krizës së shkaktuar nga tërmeti, Rama zgjedh të enjten në Kuvend kryeprokurorin

Në kulmin e krizës së krijuar nga tërmeti shkatërrues, mazhoranca qeverisëse po shkon të zgjedhë pa shumë zhurmë kryeprokurorin e ri të Republikës. Në seancën plenare të datës 5 dhjetor, në rendin e ditës është e përfshirë edhe kjo pikë.

“Projektvendim “Për zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm”. pdf (Neni 148/a Kushtetutë, neni 35 i ligjit nr. 97/2016 “Për organizimin dhe funksionimin e Prokurorisë në Republikën e Shqipërisë”, votim i fshehtë, shumicë e cilësuar votash për miratim, 3/5 të të gjithë anëtarëve të Kuvendit). Koha e votimit”, thuhet në pikën 15 të rendit të ditës.

Duket se Edi Rama po shfrytëzon këtë moment, ku e gjithë vëmendja e opinionit publik është fokusuar tek tragjedia me 51 jetë të humbura, për të votuar në heshtje emrin e kryeprokurorit me mandat 7 vjecar.

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka dërguar në Kuvend tre kandidatë për kryeprokuror, saktësisht Arta Markun, Fatjona Memçajn dhe Olsian Çelën.

SaveShare

6 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl articles and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.