Haruni është kuzhinieri që ka shërbyer në dy tërmete në atë të 79-tës dhe në këtë të datës 26 nëntor.

Në tërmetin e vitit 1979 ai ka shërbyer në Lezhë dhe nga një muaj që e kishte detyrë, ka shërbyer 6 muaj vullnetarisht.

Haruni foli për Anila Hoxhën në një lidhje ‘live’:

Shkova në 79-ën se ka nevojë për kuzhinier dhe me caktuan në Lezhë, i shërbenim të pastrehëve dhe pas 10 ditësh ne na bënë lokal dhe ne e kishim detyrimin që të gatuanim për një muaj ne qëndruam për rreth 6 muaj vullnetarisht.

Dëmet e 79 ishin shumë të madha, kishte shume tjegulla të rënda dhe shtëpi të rrënuara. Tani kam gatuar për personat e prekura nga tërmeti.

Kuzhinieri i dy tërmeteve në kohë të ndryshme.