Drejtori ekzekutiv i Institutit për Studimin e Krimeve dhe pasojave të Komunizmit në Shqipëri (ISKPK), Agron Tufa ka kërkuar azil politik në Zvicër, për shkak se siç shprehet, ndihet i kërcënuar vetë dhe familja e tij.

Tufa shprehet se kërcënimet nuk janë marrë për bazë nga institucionet shqiptare. Ai thekson se në këto kushte, kur në Shqipëri janë në pushtet trashëgimtarët e ish-komunistëve e familja e tij gjendet nën kërcënim, nuk mund të vazhdonte më.

foto galeri