Janë nga shtete të ndryshme, të përbashkët kanë dëshirën për të eksploruar jo vetëm malin dhe detin, por edhe vetë qytetin. Mes tyre duket se atraksion i padiskutueshëm mbetet Kalaja e Rozafës

” Jam nga Serbija është hera e parë që vij në Shkodër dhe më pëlqen shumë, kam vizituar kalanë e Rozafës, do ia rekomandoj dhe miqve të vijnë.

– Vij nga Italia, është hera ime e parë dhe është shumë bukur, kemi qënë në Tiranë, në Tale dhe pastaj kemi ardhur në Shkodër. Do shkoj në plazh. Shkodrën ma ka rekomanduar një mik i imi shqiptar në Itali.

– Është hera e parë që vij dhe po bëjmë gjiro në Shkodër, njerëzit janë shumë të dashur, madje më të dashur se ato të Italisë, ushqimi është shumë i mire, kam provuar ushqime tradicionale.

-Vij nga Shtetet e Bashkuara, është hera e parë në Shkodër dhe më pëlqen shumë”, – shprehen turistët.

Për specialistët e turizmit, ky është viti më i mirë turistik në kryeqendrën e veriut, e cila pritet të vizitohet nga 1 mln turistë.