51 haxhilerë shkodranë janë kthyer nga udhëtimi në vendet e shenjta, i paharrueshëm për ta gjatë gjithë jetës. Ata janë pritur nga myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, i cili u ka uruar mirëseardhjen.

Për nder të tyre, është organizuar edhe një pritje, ku haxhilerët kanë treguar përshtpyjen e tyre për këtë udhëtim.

Mijëra myslimanë nga bota, udhëtojnë drejt vendit të shenjtë në Mekë, nga toka, deti dhe ajri, për të pëmbushur një nga detyrimet më të rëndësishme të jetës së tyre. Ata janë të moshave dhe përkatësive të ndryshme sociale, për të treguar se të gjithë janë të barabartë para Krijuesit të botës.