Gjykata Penale e Brukselit ka dënuar me burg dy shqiptarë të cilët ishin të përfshirë në dosjen e njohur si “Black Eagle”. Bëhet me dije se dy shqiptarët u dënuan në total me nëntë vite burg. Gjithashtu rreth 40 persona u ndoqën penalisht si pjesë e një organizate kriminale aktive në prodhimin dhe shitjen e kokainës midis 2018-2022, përfshirë shqiptarë dhe kolumbianë.


Dosja u zbulua pas shpërthimit të platformës “SKY ECC”, që përdorej në një rrjet të trafikut ndërkombëtar të kokainës. Siç raportohet dy shqiptarët Alfredo H. dhe Indrit K. u dënuan me 9 vite burg, ndërsa Alfredo H. gjithashtu mori një gjobë prej 8000 eurosh dhe konfiskim të pronës me vlerë 625.000 euro. Indrit K. u dënua me një dënim të ngjashëm me gjobë dhe konfiskim të pronës me vlerë 450,000 euro. Gjykata gjithashtu dha dënime me burgim prej 6 vjet për të pandehurit në mungesë, dhe disa të tjerë me 5 dhe 4 vjet burg, të cilat pjesërisht janë të pezulluara.

Një person u dënua me 3 vjet burg, ndërsa një tjetër me 18 muaj me kusht. Në fund, dy të pandehur u dënuan me punë, dhe pesë të tjerë u liruan nga akuzat. Gjykata vuri në dukje sulmin e rëndë ndaj rendit shoqëror që shkaktuan veprimet, duke penguar zhvillimin socio-ekonomik në Amerikën e Jugut përmes korrupsionit, dhunës dhe kultivimit të paligjshëm të drogës. Autorët përfshihen në trajtimin e substancave kimike me shpërfillje të mjedisit dhe kontributin e tyre në përhapjen e dhunës dhe drogës në nivel global.