Përmbytjet/ Rama nuk lë ironinë, shifrat i mora nga Bashkia Shkoder


I referohem shifrave të bashkisë Shkodër e cila dihet se nuk influencohet nga qeveria Rama. Kur kam thënë ata janë përmbytre 25 mijë e kusur hektarë vetëm në zonën e Shkodrës, nga të cilat 14 mijë kanë futur brenda edhe qytetin. Ndërkohë që sipërfaëja e përbytur ka qenë 1458 ha, nuk k ,lidhje me kaskadën zero dhe 4 mijëshen që sollet ju, është e sakte e MM por është edhe e Lezhës,. Në Durres ka pasur nje pasqyre të qartë që shikohet puna kembengulëse e bashkisë. Ka punuar Bashkia Shkodër edhe më përpara. Ka problem në zonën e ish Kënetës, është ndëërtuar nën kuotë. A ka menduar qeveria të zhvendos ata që kanë ndërtuar, se pastaj po tentoi dihet si i kthehen qeverisë. Te shtëpitë, te banorët e prekur, 638 mijë banorë të prekur zyrtarisht, shifrat e bashkisë Shkodër, prap shifra vetem 130 vete të evakkuar nga  mbi 14 mijë të evakuuar.

Kemi pasur më shumë përmbytje kur ato ishin të rralla në botë, sot por që të kthehemi se ka përmbytje e përmbytje, ajo është përmbytje e robit, jo e zotit. Janë të dhënat e shkarkimit të kaskadës. Uji në përmbytjen e atëhershem vajti deri në cati dhe preku sipas bashkisë Shkodër, 6130 shtëpi, po bashkia shkoder thotë se ka pasur 30 banesa. Në Durrës kanë qenë 15.