Reagon Fakulteti Ekonomik/ Rektorja Golemi po mban bllokon doktoraturen e financuar nga Bashkimi Europian

Drejtues dhe pedagog te fakultetit ekonomik ne Shkoder kane dale ne reagim ndaj bllokimit sipas tyre dashakeqes dhe te jashteligjshem qe po I ben rektorja e universitetit Suzana Golemi Doktoratures në kuadër të programit Erasmus+.

Fillimisht ishin perfaqesues te ketij programi te cilet i bëjnë thirrje rektoratit të nisin aplikimet brenda datës 14 nëntor ose në të kundër do të ketë penalitete financiare.

Dekania e fakultetit Blerta Dragusha tha se keto jane tentativa te vazhdueshme te rektores se universistetit per te denigruar fakultetin ekonimik ndonese ai ehste shpallur fitues i kesaj doktorature e cila eshte ne ekomomi dhe  turizem te qendrueshem si sektori me potencial per rritjen ekonomike ne rajonin e Shkodres

Ajo tha se gjithashtu rektorja me nje vendim qarkullues te dites se djeshme ka perjashtuar stafin e kualifikuar te pedagogeve qe do ndjekin kete doktorature duke e reduktuar numrin nga 14 pedagog tashme te aprovuar nga ministria e arsimit ne vetem 3 pedagoge, nje vendim ku arbitrar dhe I paprecedent

Ish dekania e fakultetit ekonomik Arjeta Troshani tha se doktoratura e cila po mbahet peng nga rektorja eshte nje shank I paperseritshem per kete universitet per te bashkepunuar ne fushen e turizmin me 5 universitetet me te njohura te Europes

Peter saraci pedagog ne Faktultetin ekonomik dhe kryetar I sindikates se pedagogeve tha se nje bllokim I tille I cili ka penalitete financiare sjell kosto dhe njollos emrin e universitetit duke e perjashtuar nga financimet e metejshme te Bashkimit Europian

Në universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi” është bllokuar këtë vit programi i doktoraturës në kuadër të projektit Erasmus + MARDS.

Konsorciumi i Programit MARDS Erasmus+ ka këruar prej rektores së Shkodrës Suzana Golemi të hap sa më parë thirrjen, brenda datës 14 tetor, ose në të kundërt do të ketë penalitete financiare për institucionin që ajo drejton.

Në universitetin e Shkodrës “Luigj Gurakuqi” është bllokuar këtë vit programi i doktoraturës në kuadër të projektit Erasmus + MARDS.

Konsorciumi i Programit MARDS Erasmus+ ka këruar prej rektores së Shkodrës Suzana Golemi të hap sa më parë thirrjen, brenda datës 14 tetor, ose në të kundërt do të ketë penalitete financiare për institucionin që ajo drejton.