MASHTRIMI i italianëve përmes call center, përfaqësuesi i SPAK: Mashtruesit u afruan me viktimat, u bënë të pamëshirshëm

Operacionet ‘Fitimet e ëndrrave’, Prokurori i SPAK

SPAK: Mashtruesit ishin të afërt me viktimat, shfrytëzuan pandeminë, personat ishin burra dhe gra të moshave të ndryshëm, nga Italia, që kishin dëshirë të fitonin para. U thonin se do fitonin para nëse do investonin në Amazonë me 250 euro ata thonin se vlera e parave do rritej.

Viktima e ka lejuar mashtruesin të përdorte kompjuterin e tyre në mënyrë virtuale. Kur shikonin se viktimat hezitonin, bëheshin të pamëshirshëm, viktimat jepnin akses në llogari.

Shumat kalonin në llogaritë e grupit kriminal. Grupi kriminal po zgjerohej duke ndryshuar dhe vendndodhjen e call center. Dje, janë sekuestruar pajisjet kompjuterike.