Dita kombëtare e depistimeve/ Shkodër, 47 gra trajtohen me kancer gjiri

Poezi, vargje dedikuar femres, tinguj qe shkojne ne simfoni me jeten, ne kete menyre ishte konceptuar nisja e aktiviteteve ne diten kombetare te depistimit.

Gra te cilat kane luftuar dhe e kane sfiduar jeten u bene sot zeri I shume grave te tjera duke dhene mesazhin e kurajos per tu depistuar qe heret. Marshim ne rruget e qytetit ishte nje tjeter organizim I iniciuar nga spitali rajonal ne shkodwer qe beri bashke grate pa dallime politike, por me te njejtin qellim, te vrapojme per jeten, te mbeshtesim njera-tjetren.

Bluzat e bardha e vune theksin tek mamografia e cila eshte falas gjate gjithe vitit e jo vetem ne muajin tetor. Aktualisht ne spitalin rajonal Shkoder jane 47 gra de diagnostifikuara me kancer gjiri dhe te cilat po trajtohen. I gjithe muaji tetor I dedikohet sensibilizimit te vajzave dhe grave, ndersa data 21 tetor njohet si dita kombetare e depistimit