Vetëm 45 ditë në detyrë/ Liz Truss jep dorëheqjen si kryeministre e Britanisë

Liz Truss ka dhënë dorëheqjen në mënyrë dramatike si kryeministre pas vetëm 45 ditësh në detyrë.

Deputetët konservatorë i kërkuan zonjës Truss të largohet pasi qeveria e saj ishte përfshirë nga trazirat politike, pas heqjes së shumicës së politikave të saj ekonomike.

Dorëheqja e saj vjen pasi një ministre kyç dha dorëheqjen dhe deputetët konservatorë u rebeluan në një votim kaotik parlamentar.

Zonja Truss u zgjodh nga anëtarësia konservatore në shtator, por ajo humbi autoritetin pas një sërë kthesash.

Duke folur jashtë Downing Street, ajo deklaroi se i ka thënë mbretit Charles se po jep dorëheqjen si udhëheqëse e Partisë Konservatore.

Para dhjetëra gazetarëve ajo thotë se erdhi në detyrë në një kohë “paqëndrueshmërie të madhe ekonomike dhe ndërkombëtare”.

Ajo shtoi: “Unë e njoh… duke pasur parasysh situatën, nuk mund ta dorëzoj mandatin me të cilin u zgjodha nga Partia Konservatore.”

Liz Truss vazhdon të thotë se ajo u takua sot me kryetarin e Komitetit të vitit 1922, Sir Graham Brady.

Ata ranë dakord që brenda javës së ardhshme do të ketë zgjedhje për lidershipin, duke shtuar se ajo do të qëndrojë si kryeministre derisa të zgjidhet një pasardhës.