Takim për gjuetinë e paligjshmem/ Institucionet ligjzbatuese ulen bashke ne nje tryeze

Gjuetia e paligjshme mblodhi sebashku ne nje tryeze te perbashket eksperte te mjedisit, perfaqesues te ikmt, zonave te mbrojtura dhe policise vendore. Rastet flagrante te gjuetise se paligjshme jane evidente ku ikmt vetem ne qarkun e shkodres aktualisht ka ne process 2 raste, por per kete inspektoriat rastet jane ne renje.

Ndryshe mendojne ekspertet e mjedisit, sipas Aurora Zyles ka ulje te denoncimeve por jo te gjuetise se paligjshme. Zyhdi Mustafa zevendes president I federates se gjuetise thote se Antaret e kesaj shoqate ne asnje moment nuk kane qene burim I paligjshmerise. Ndersa per te shtyrja e moratoriumit vetem sa demton gjuetart e ligjshem duke I dhene mundesi paligjshmerise. Edhe policia vendore e shkodres vijon te jete ne kontroll te perditshem, ndersa sfide mbetet terreni malor.

Per organizatoret e ketij takimi qellimi u arrit duke u dhene mundesi ballafaqimi strukturave te ndryshme por edhe per te mireorganizuar punen. Nepermjet ketij projekti tryeza te tilla po organizohen ne te gjithe rajonet, dhe synojne permiresimin e situates me shpendet e eger por edhe faunen. Duke u dhene mundesi shtegtimi te lire shpendeve levizes