Dr. Arben Pilaca mjeku qe sheron me kujdes dhe me perkushtim njerezor e profesional

E si te mos falenderohet pergjate ketyre 3 viteve te veshtira per qytetaret , te cilet u mjekuan nga Dr. Arben Pilaca me kujdes dhe me perkushtim njerezor e profesional!

Dr. Pilaca Ka mbaruar studimet si mjek i përgjithshëm në Fakultetin e Mjekësisë, UT . 1993Ka mbaruar specializimin për Sëmundjet Infektive, në Fakultetin e Mjekësisë, Tiranë.Ka kryer në vite specializime dhe trajnime në vende të ndryshme të Europës dhe SHBA-se .Si më poshtë po përmend disa prej tyre:Në Glasgow ,Grand Rabits, Michigam USA , Greqi, Romë dhe Pisa Itali, Zagreb, Beograd, Bukuresht.Eksperienca Profesionale1988-1992Në vitet e para pas diplomimit si mjek i përgjithshëm, ka punuar në një fshat të Pukës.1993-1998Pas Specializimit ka.punuar si specialist Infektiolog në Qëndrën Spitalore të Shkodrës.

1998-2016Qëndra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” Tiranë . Ka drejtuar për 10 vite repartin e reanimacionit të Spitalit Infektiv Tiranë.2007-2008Nën Drejtor i Përgjithshëm i Q.S.U.T “Nënë Tereza” si dhe për një kohë shef i komanduar i Shërbimit të Sëmundjeve Infektivë.

Kariera Akademike2000 -2015Pedagog i jashtëm i Fakultetit të Mjekësisë në Tiranë si dhe i Universitetit “Zonja e Këshillit të Mirë” në Tiranë për 5 vite.2004Mbrojta e titullit Shkencor Doktor i Shkencave.2011Ka fituar titullin Prof i Asociuar.2016Është akorduar Titulli ProfesorAnëtarësimeAnëtarë i Shoqatës së Infeksionistëve të Shqipërisë.

Anëtarë i Shoqatës Ndërkombëtare të Infeksionistëve( ISID)PublikimeFitimi i Titujve akademik është mbështetur dhe në botimet dhe publikimet si brenda dhe jashtë vendit.Ka botime në revista ndërkombëtare si autor i parë dhe bashkëautor në më shumë së 25 revista, po ashtu dhe në revistat dhe buletinët që botohen brenda vendit.