Përfundon mbledhja në PD, Paloka: Shtyhet miratimi për primaret, do votojnë dhe simpatizantët

Kreu i Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike, Edi Paloka bëri të ditur se është shtyrë diskutimi për rregulloren e primareve. Ai u shpreh se në votim nuk do të marrin pjesë vetëm anëtarët e PD-së por dhe simpatizantët. Po ashtu, ai shtoi se kandidatët zyrtarë të PD për zgjedhjet lokale nuk bëjnë të gjithë në pozicionin fillestar.

‘Sot siç jeni në dijeni me kërkesë të Këshillit Kombëtar dhe shtysë diskutimin për rregulloren e primareve. Sot risia ishte se në votim nuk do të marrin pjesë vetëm anëtarët e PD por edhe simpatizantët.

U diskutua për kandidimin e kryetarëve të degëve dhe pozicioneve që bëjnë edhe të bëjnë. Pati disa propozime por miratuar propozimin e grupit të kryetarëve të punës së degëve që bëjnë të kandidojnë në fillimet e gjata të funksioneve që bëjnë të kryhen nga nënkryetarët e degëve. Nëse do të shpallen kandidatët zyrtarë të PD për zgjedhjet lokale nuk bëjnë të gjithë në pozicionin fillestar.

U votua edhe për një pikë që ishte diskutueshme, nëse do të bëni balotazhin dhe vendosjen që balotazhi do të qendrojë si proces” , tha Paloka.