Shqiptari të cilit i frikësoheshin të gjithë në Athinë, “Esko” mbante pistoletën gati sa herë përballej me policinë, shoqërohej me eskortë

Mafiozi shqiptar 30-vjeçar Esmin Ferhati i njohur ndryshe si “Esko” udhëtonte gjithmonë me shoferë, meshkuj apo femra, shoqërohej nga roje të drejtuara nga vëllai i tij dhe sa herë që dilte ballë për ballë me policinë mbante gjithmonë gishtin në këmbëz, duke ia dalë mbanë me ndihmën e grupit të punës për t’u rrëshqitur nga kthetrat e të përndjekurve të tij dhe për të fshirë gjurmët e tij në qendrat e Athinës.

Në tre dosjet e çështjeve të formuara nga oficerët me përvojë të Nëndrejtorit të Sigurimit të Athinës që arritën të çmontonin grupet kriminale “Esko” që funksiononin si kontejnerë komunikimi, pjesëmarrësit përshkruhen dhe identifikohen me materiale video dhe fotografike një nga një.

Karakteristike është se ata nuk kanë ngurruar të rrahin dhe kërcënojnë me armë punëtorët në supermarkete, komodina dhe kioska për t’u zhvatur disa qindra euro, ndërsa “Esko” nuk ka marrë pjesë në to por vetëm ka drejtuar anëtarët, duke pasur rolin e krye-gangsterit që të gjithë ata i frikësoheshin dhe i bindeshin me nderim urdhrave të tij.