Rilindja e moleve në Liqenin e Shkodrës do rikthejë lundrimin turistik

Kryeministri Edi Rama ndau mëngjesin e sotëm pamje nga projekti i rilindjes së moleve në Liqenin e Shkodrës.

Rama u shpreh në rrjetet sociale se falë këtij projekti do të rikthehet pas shumë e shumë kohësh, lundrimi turistik në liqen, përmes natyrës së bekuar të Shkodrës – Shirokës – Zogaj dhe Vir Pazarit.

Rama theksoi se projekti i shumëpritur, i rillindjes së moleve në Liqenin e Shkodrës vjen falë punës së Fondit Shqiptar të Zhvillimit.

Molet turistike “Almonit” në liqenin e Shkodrës është projekti që së shpejti do të krijojë infrastrukturën e nevojshme për lundrimin turistik në liqen midis Shkodrës – Shirokës – Zogajt dhe Vir Pazarit.

Ky projekt financuar nga Bashkimi Evropian, përmes Programit IPA Adriatik CBC Itali – Mali i Zi – Shqipëri zbatohet nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit.

Molet që do ndërtohen do të jenë një vlerë të shtuar në krijimin e mundësive të reja të bashkëpunimit, në zhvillimin e paketave të integruara turistike midis dy vendeve.

Edhe ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Edona Bilali vlerësoi këtë projekt.

Ajo theksoi në një postim në rrjetet sociale se, “një projekt i dëshiruar nga qytetarët, i premtuar nga qeveria, i vonuar për shkaqe administrative, tashmë s’ka asnjë pengesë për të vijuar punën”.

Bilali gjithashtu shtoi se së shpejti do të ketë edhe 2 lajme të tjera të mira për investime infrastrukturore në Shkodër. /gj.mima/1 nga 4