Per te parndaluar permbytjet ne zonen e nenshkodres jane realizuar gjate mujve te veres disa investime ne argjinatura dhe ne pastrimin e kanaleve kulluese, por nga banoret vlersohen si te pa mjaftueshme per parandalimin dhe shmangien e situateve qe perseriten shpesh ne kete zone sa here ka reshje te shumta shiu.

Njesia administrative Dajc eshte nje nder me te prekura nga permbytjete e shpeshta te cilat lene pas deme dhe problematika nga me te ndryshmet.

Prej disa vitesh me rradhe e gjithe zona e Nenshkodres, ne vjesht dhe dimer perballet me permbytjet masive . shkaku I te cilave eshte jo vetem niveli I larte I reshjeve por edhe demtimi I argjinaturave mbrojtese, demtimi I shreterve te lumenjve apo mos pastrimi I kanaleve