Ne universitetin e shkodres rrezikohet bojkoti I procesit mesimor nese nuk zbatohen kerkesat e firomsura nga 70 % e pedagogeve te ketij univeristeti derguar ministries se arsimit. Peter Saraçi kryetrar I sindikates se pedagogeve ne Universitetin luigj Gurakuqi tha se tashme peticioni eshte derguar dhe kerkesat jane minimaliste
Ai ka lene te hapur mundesine e diskutimit me Ministrine por tha qe nese nuk ka negociata atehere ka dakordesi ne rradhet e pedagogeve per bojkot te procesit akademik

Prej vitit 2017 pavaresisht rritjes se inflacionit e vecanerisht ne kete vit krize ekonomike globale nuk eshte verenjtur asnje iniciative e qeverive per rishikimin e pagave

Nga ana tjeter ai deklaroi se ne Malin e Zi dhe Kosove pagat e pedagogeve jane dy deri tre here me te larta se atyre ne shqiperi ndaj kerkesaj e parashtruara ne peticion I konsideron minimale dhe te realizueshme nese ekziston vullneti I mire.