Shkodra para 104 vitesh në aparatin e Auguste Leon dhe Jean Bunhes

Au pied de la forteresse Rozafa, barques pirogues amarrées à une berge de la Buna, longée par une voie de charriots, Shköder, Albanie, 21 octobre 1913, (Autochrome, 9 x 12 cm), Auguste Léon, Département des Hauts-de-Seine, musée Albert-Kahn, Archives de la Planète, A 2 913

Në vitin 1913, Auguste Leon dhe Jean Bunhes, njëri fotograf e kimist dhe i dyti një profesor i gjeografisë humane në College de France, erdhën në Ballkan për të fotografuar jetën, zakonet dhe njerëzit, zhdukja e të cilëve ishte vetëm “çështje kohe”.

KultPlus më poshtë ju sjellë sesioni e fotografive që Leon dhe Bunhes kanë realizuar në Shkodër para 104 vitesh./ KultPlus.com

Au pied de la forteresse Rozafa, barques pirogues amarrées à une berge de la Buna, longée par une voie de charriots, Shköder, Albanie, 21 octobre 1913, (Autochrome, 9 x 12 cm), Auguste Léon, Département des Hauts-de-Seine, musée Albert-Kahn, Archives de la Planète, A 2 913