MInistrja Manastirliu në komunikimin me mediat, e shoqëruar nga përfaqësues të Komitetit, u shpreh se do të kufizohet aktiviteti bareve e restoranteve nga ora 20:30-06:00 nga data 24 dhjetor deri me 4 janar Nga data 5 janar do rikthehet kufizimi ne oren 22:0-06:00

Manastirliu apeloi të shmangen udhëtimet jo thelbvësore dhe aktivitetet jo thelbësore.

Lajmi i mirë sipas Manastirliut tha se është fakti që vaksina funksionon edhe për variantin e ri të koronavirusit.