Dokumentari i “Memory” në ABCNeës, i realizuar nga analisti Baton Haxhiu ka nxjerrë fitues kryeministrin Edi Rama në zgjedhjet e 25 prillit. Sipas anketimeve të sondazhit, nga matja e opinionit publik nga kompania “Source” shihet një lëvizje er madhe të elektoratit në Shqipëri.

Në sondazh vihet re se bindjet e shqiptarëve po shkojnë pranë qendrës, as majtas dhe as djathtas, por me gjithë këtë ndryshim, sërish ajo që trimfon është partia rozë, e drejtuar nga kryeministri Edi Rama. 28% të të anketuarve në këtë sondazh rezulton se janë të pavendosur, 29% të votave të shqiptarëve i merr PS-ja, PD merr 15% të tyre, ndërsa LSI-ja vetëm 2%.

Ndërkohë, i ftuar sot në “Top Talk”, analisti Baton Haxhiu tha pa asnjë hezitim se nëse zgjedhjet do të bëheshin sot, Rama do të fitonte mandatin e tretë. Haxhiu shtoi se situata mund të ndryshonte pak, nëse në skenë do të dilnin aktorët e tjerë politik.

“Padyshim Edi Rama, PS-ja dhe unë mendoj që ka dhe pak kohë për t’u përmirësuar. Nëse në skena do dilnin aktorët të tjerë, mbase do ndryshonte pak” tha Haxhiu për Top Talk.