Personi i fundit që takoi Prela, ishte Pjetër Gavoçi që mori në Rinas. Xhulio Prela ka thënë se do kthehej në Tiranë për tek e fejuara. Gavoçi dhe familja e tij i kërkuan të qëndronte në shtëpinë e tyre

Dyshohet se autori dhe Xhulio Prela kanë pasur njohje. Prela kur ka qenë polic në Lezhë u përfshi në dhu..nimin e një personi.