Gjykata e Tiranës ka pranuar kërkesën e prokurorisë për pushimin e hetimeve ndaj ish kryebashkiakut të Shkodrës Valdrin Pjetri. I zgjedhur në krye të Bashkisë së Shkodrës në zgjedhjet e 30 qershorit ai u mor i pandehur për falsifikim të formularëve

Sipas hetimeve Pjetri nuk kishte deklaruar hetimin dhe dënimin në shtetin italian. Por pas disa muajësh hetime Prokuroria vendosi të dërgoi për pushim çështjen në Gjykatë, me argumentin se vendimi i gjykatës italiane e ndalonte Valdrin Pjetrin ta deklaronte atë

Sa i takon çështjes në Itali, Valdrin Pjetri ka pranuar akuzën dhe dënimin e menjëhershëm. Pjetri është dënuar me 18 muaj burg i cili është pezulluar nga Gjykata. Në shkurt të vitit 2003, Valdrin Pjetri është dëbuar nga Italia me vendim gjykate për 7 vite rresht