Liderët e vendeve anëtare të Bashkimit Evropian do të përpiqen të shpëtojnë këto Krishtlindje gjatë telekonferencës së tyre sot, sipas Bloomberg, duke kërkuar një qasje të përbashkët për heqjen e masave kufizuese kundër pandemisë.

Agjencia iu referua një shënimi diplomatik komiteteve kombëtare përpara fillimit të samitit, duke thënë se një politikë e përbashkët duhet të hartohet për të hequr izolimet kombëtare deri në fund të vitit, para fillimit të pushimeve.

Ajo gjithashtu kërkohet edhe nga udhëheqësit e shteteve dhe qeverive të BE që të bien dakord për “zhvillimin e një qasjeje të përbashkët për testimin e shpejtë të antigjenit” i cili “do të luajë një rol kryesor në rifillimin progresiv të lëvizjes së lirë të njerëzve kur e lejojnë rrethanat”

Samiti do të përqëndrohet kryesisht në ngërçin mbi paketën e rimëkëmbjes ekonomike pas vendimit nga Polonia dhe Hungaria për të vënë veton. Asnjë vendim përfundimtar nuk pritet për këtë sot. /Burimi: Bloomberg