Numri i ulet i regjistrimeve ne mesuesi, Ministrja fajeson fakultetet

Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka qene ne nje takim ne univeristetin Luigj Gurakuqi. Ajo ka pranuar se Problem ne univeristetin Luigj Gurakuqi ka qene edhe numri i ulet i regjistrimeve ne degen e mesuesise pas rritjes se mesatares.

Por Ministrja Kushi tha se vendimi i qeverise ka qene i drejte dhe se jane universitetet te cilat duhet te punojne me shume me performancen dhe programet nxitese.

Kam ndjeshmeri te madhe, profesioni i mesuesit duhet perkrahur. Numri i i studenteve eshte ne ulje, ne i qendrojme mesatares. Hera e trete qe rriten pagat e mesuesve. Meritokracia ne punesimin e mesuesve eshte aspekt i rendesishem.Programet e mesuesise kane prioritet. Tha ministrja Kushi