Nje nga zonjat shqiptare me te ditura ! Safete Juka, nder grate intelektuale me ditura te Shqiperise, e cila jetoi ne SHBA ku dhe vdiq 15 vite me pare. Studiuesi, Eduard M.Dilo, ka shkruar, per Safete Juken

Ajo jo vetëm që zbuloi kopjen e vetme në Bibliotekën e Harvardit të librit “Albanians Golgotha”, të Freundlich, me të cilin njihej personalisht, por dhe e përktheu në anglisht dhe e shpërndau në gjithë kancelaritë e botës, për ta bërë të njohur kudo të drejtën e popullit tonë kosovar, autokton në ato troje, që kur është krijuar njerëzimi.