Pas presionit të mjekëve, dorëzohet më në fund Konte, mbyllet dhe Italia

Kryeministri Conte njoftoi ditën e sotme se rajonet e Kalabrisë, Lombardisë, Piemontes dhe Valle d’Aosta janë zona shpallur zona të kuqe si pasojë e rasteve të shtuara me Covid19

Me shpalljen si zonë e kuqe nënkuptohet vendosja e një sërë masash kufizuese shtesë nga e premtja e kësaj jave deri më 3 Dhjetor Në zonën e verdhë, me masa kufizuese më të moderuar u përfshin Abruzzo, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Lazio, Veneto, Liguria dhe Umbria. Ndërkohë që Pulia dhe Siçilia u shpallën zona portokalli, me kriticitet mesatarisht të lartë.

Zona e kuqe nënkupton se qytetarët duhet të sigurojnë lëvizjen e brendshme vetëm për “nevoja të provuara” (për arsye të punës, shëndetit dhe emergjencave)

Hapur do të jenë vetëm për çerdhet, kopshtet dhe shkollat ​​fillore. Do të mbyllen dyqanet me përjashtim të ushqimoreve, farmacive, parafarmacive, tabakove, si dhe pikat e shitjes së gazetave. Parukeritë dhe berberanat mbeten të hapura ndërsa tregjet, baret dhe restorantet duhet të mbyllen. Aktiviteti në qendrat sportive është pezulluar, por lejohet vetëm jashtë dhe individualisht. Lëvizja me motor lejohet gjithashtu në afërsi të shtëpisë së dikujt, duke ruajtur distancat dhe duke përdorur një maskë

Ky vendim i kryeministrit Konte erdhi fill pas apelit të djeshëm të mjekëve, të cilët i bërën thirrje qeverisë të ndërmerrte masa kufizuese strikte pasi vala e dytë nuk do të jetë një stuhi por një cunami