Denaj: Presim rritje të ekonomisë me 5.5 per qind në vitin 2021

Ministrja e Ekonomisë dhe Financave Anila Denaj, në seancën e sotme plenare në Kuvend tha se në 3-mujorin e dytë të 2020, papunësia u regjistrua në nivelin 12.5 per qind

Po ashtu ajo shtoi se falë mbështetjes së partnerëve ndërkombëtare është bërë i mundur konsolidimi i ekonomisë.

Në vitin 2021 presim një rritje prej 5.5%. Është konfirmuar qëndrueshmëria e financave ekonomike. Kemi pasur rritje të rezervave valutore. Sistemi financiar dhe aktiviteti i tij ka qëndruar mjaft stabël falë mbështetjes që qeveria ka dhënë për biznesin privat tha Denaj.