“Mësim në distancë për shkollat e mesme” Conte paralajmëron masat e reja për Covid19 : Do të mbyllen qendrat tregtare!

Qeveria italiane do të shtrëngojë masat për të kufizuar përhapjen e koronavirusit, por nuk po shkon drejt një bllokimi mbarëkombëtar në të gjithë vendin, tha të hënën Kryeministri Giuseppe Conte.

Duke iu drejtuar parlamentit, Conte tha se masat më të rrepta, duke përfshirë frenimin e udhëtimit ku ishin rajonet më të goditura dhe futjen e një shtetrrethimi gjatë natës, tani janë të nevojshme duke pasur parasysh rikthimin e virusit. Ai tha se vendi do të ndahet në tre zona në varësi të nivelit të rrezikut.

“Muzeumet dhe ekspozitat u mbyllën në të gjithë territorin kombëtar, madje edhe në rajone ku rreziku i infektimit është më pak i përhapur. Për të gjithë territorin kombëtar ne ndërhyjmë vetëm me masa specifike që ndalojnë përhapjen e virusit: mbyllja e qendrave tregtare, dhomave të lojërave, sallave të bingos dhe këndeve të basteve.

Muzetë do të mbyllen dhe ne planifikojmë të vendosim kufizime nga dhe nga rajone me rrezik të lartë, nëse nuk ka punë të provuar, studim ose nevoja shëndetësore. Ne parashikojmë kufizime për udhëtimet në mbrëmje dhe mësimi në distancë për shkollën e mesme.” Tha Conte.

“Kurba e infektimit ka bërë të nevojshme që ne të përgatisim një grup të ri masash shtrënguese dhe t’i miratojmë ato përpara së Mërkurës,” tha Conte.

Ai paralajmëroi se njësitë e kujdesit intensiv do të mbingarkoheshin në 15 nga 20 rajone të Italisë deri në muajin e ardhshëm nëse nuk ndërmerren veprime dhe tha se disa vende përballen me kufizime më të ashpra se të tjerët.