VIDEO/ Imami i Shkodrës: Duan të shëmtojnë shprehjen Allahu Ekber

Dy s.ulme terroriste me tre të vdekur dhe disa të plagosur tronditën Francën pas publikimit të karikaturave të profetit Muhamed, çështje për të cilën ka folur sot Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, i cili shprehet se ka përpjekje të pandershme për të shëmtuar shprehjen Allahu Ekber

Ka përpjekje aspak të ndershme për ta shëmtuar madhështinë e shprehjes ‘Allahu Ekber’ shprehje e cila fik zjarret dhe nuk mund të jetë simbol i shkatërrimit shprehet Sytari

Imami i Shkodrës ka vijuar më tej duke thënë se nuk kemi pse ndihemi në faj për krime që i dënon Islami

‘Nuk duhet të ndihemi në faj kur dikush vret me fjalën ‘Allahu Ekber’ për një vepër që e dënon islami. Terma si ‘te.rrorizmi islamik’ i kthejmë mbrapsht dhe nuk i pranojmë sepse nuk janë tonat – ka thënë imam Sytari para besimtarëve në hytben e kësaj të premteje në xhaminë e Parrucës në qytetin e Shkodres