Shtepia e Dan Hasanit kthehet ne lavazh, reagojne familjaret

Nga Kujtim Dani Ju Falemnderes per fjalet e mira , Kjo shpi ashte ndertue ne vitin 1921 nga I Nderumi Zotni Shkodran Dan Hasan Dani. Ashte cikvestrue ne vitin 1946 nga shteti komuniste i sapo formuem dhe ashte marre nga familia Dani ne pronesi ne vitin 1993

Hyni partija Demokratik pa pyet pronaret e Pjetri filloj me shpernda materiale si kur te ishin malli i vet .

Ashte kerkue nga Turqit per shkolle e nga kisha per ta ble por Pronaret nuk ishin dakord . Ne nje dite te mavoneshme me urdhen nga nalt Tirana me propozim te bashkise , keshilli bashkiak , me baze antiligjin pa pyet pronaret as mendim , e shpalle Monument Kulturet .

Mbas shume kohesh kam takue drejtorin , djali I hetuesit gjakatare I periudhe 45 1978 Siri Carcani mbiemri kur ka ardhe ne Shkoder e ka ndrue bekteshi , njesoj si kr.imineli sadik bekteshi me tha qe Ju nuk keni te drejte me ba asnje ndertim se ashte monument kulturet . Une e pyta pse nuk investoni si monument , nuk kena pare . Cdo veprim ne monument perballeni me ligjin .

Vetem k/ ministri e hek nga monument kulture . Ai qe ka dhane urdhen e ai qe ka vendose , I Madhi Zote ja shperbleft . Ju falem nderes per mirekuptimin . Respekt

shenim. Komenti eshte marre ne faqen gegnishtja dhe eshte vendosur te publikohet duke patur ne konsiderate impaktin qe kjo banese unikale krijon. eetimestv.com