Unioni i gazetareve ka mbledhur gazetaret dhe punonjesit e mediave te qarkut Shkoder per prezantuar raportin mbi panoramen e tregut mediatik te punes ne Shqiperi.

Jane diku tek 1700 gazetare ne vendin tone perfshi te perditeshmet, televizionet radiot dhe mediat on line.

Problem mbeten mbrojtja e gazetareve ne rast investigimesh, ashpersimi i gjuhes dhe politikave censuruese nga vete pronaret por dhe nga pushtetet.

Ne vitin 2019 eshte vene re nje se jne hapur shume procese gjyqesore ndaj gazetareve per shpifje por edhe mes mediave , procese qe zvarriten pa vendime perfundimtare.

Ajo qe bie ne sy eshte mungesa e solidaritetit mes gazetareve dhe mos reagimi ne mbrotje te te drejtave te tyre.