Rekord viktimash nga Covid në 24 orët e fundit, Meta i nis letër me pyetje urgjente Manastirliut: Për dijeni dhe kryeministrit ende në detyrë

Presidenti Meta i ka nisur një letër ministres së Shëndetësisë Ogerta Manastirliu, lidhur me situatën e përkeqësuar të Covid19 në vendin tonë, duke i shtruar një sërë pyetjes për masat që janë ndërmarrë nga ana e saj dhe e qeverisë.

Postimi i Metës:

Nisur nga përkeqësimi i dukshëm i situatës së pandemisë COVID19 me shtim të numrin të personave të infektuar, e fatkeqësisht me rritje edhe të numrit të qytetarëve të cilën kanë humbur jetën, shtrohet si domosdoshmëri një rivlerësim tërësor i situatës dhe masave të marra në raport me të, duke konsideruar edhe afrimin e stinës së ftohtë, si një tjetër faktor rëndues.

Me përshkallëzimin e krizës së rëndë pòlitike e institucionale, veçanërisht pas shkeljes brutale e të njëanshme të Marrëveshjes konsensuale të 5 Qershorit, situata e pandemisë pritet të përkeqësohet drejt një katastrofe, që duhet parandaluar në kohë.

Në këto kushte, po bëj publike letrën zyrtare që i kam dërguar ministres së Shëndetësisë, për dijeni Kryeministrit ende në detyrë dhe Kryetarit të Kuvendit.